Header_Familjen_Beecken

Från sluttande tomt till exklusiv badmiljö i Kullavik

Familjen Beecken ville skapa en utomhusmiljö som var anpassad för hela familjen. Den opraktiska slänten var inte i första hand optimal för barnlek. Med god planering och samtal kom de fram till en lösning som skulle förvandla deras bakgård från sluttande tomt till exklusiv badmiljö med intilliggande sällskapsytor.

Emma Beecken

Service Designer

Lucas Beecken

Technical Service Manager

Barn: Folke 8, Henry 5

Bor: Kullavik

Familjens intressen: Umgås med vänner och familj, träning och vara ute med båten.

Husköpet 2015

Året var 2015 när Emma väntade parets första barn. De hade redan lagt ett bud på deras nästa bostad; den charmiga 1,5 plans-villan i centrala Kullavik. Nu var det bråttom, deras son var på väg och inget fick gå snett. De vann budgivningen och kunde äntligen titulera sig husägare. Paret hann knappt packa upp kartongerna i den nya bostaden förrän tillökningen var ett faktum, bara tre dagar efter inflytten! Ett nytt kapitel hade inletts för de nyblivna föräldrarna på den populära orten Kullavik.

Närhet till naturen och havet uppskattas av invånarna i Kullavik. För Emma och Lucas var området givet för att komma närmare familj och vänner. De älskar också båtlivet och värdesätter lugnet som kännetecknar denna idyll utanför Göteborg. Huset och läget var perfekt, nu fattades bara en härlig utomhusmiljö.

Familjen tog hjälp av Alba Studio för att skissa upp idén. GBG Transport (Göteborgs Transport & Schakt AB) kom in i bilden när det var dags att genomföra jobbet.

Vad var det viktigaste för er när ni valde entreprenör?

”Det absolut viktigaste var lyhördheten för våra tankar, förmågan att visualisera det vi beskrev men också flexibiliteten under byggets gång och egen expertis om vad som passar bäst. Vi hade hört från bekanta att man aldrig riktigt vet innan hur det blir, därför är samarbetet med entreprenören A och O.”

Hur upplevde ni att projektet fortlöpte? Fanns det problem under resans gång?

”Det enda problemet vi hade var att det var några stora stenar som vi inte visste om, men sådant får man nästan räkna med. Jobbet flöt på bra och snabbt. GBG Transport försökte göra allt för att vi skulle få bada innan sommaren tog slut, trots att jobbet började
relativt sent.”

Det är vanligt att man stöter på större stenar när man gräver. GBG Transport har kompetens och utrustning för att spräcka större stenblock eller berg med hjälp av sk. Hydraulspräckning. Problemet var således ingen större tidstjuv och projektet kunde fortsätta efter berget var spräckt och bortforslat av entreprenörens egen schaktbil.

Hydraulspräckning

På bilderna ser ni när de stora stenblocken skulle spräckas på Emma och Lucas tomt.

Skulle ni rekommendera GBG Transport till en vän?

”Alla gånger, på alla plan. Kvalitén, omtanken och effektiviteten.”

GBG Transport strävar alltid efter att leverera med kvalité. Hur känner ni att samarbetet har fungerat?

”Superbra. Framför allt för att GBG Transport just var så lyhörda. Vi hade skisser vi utgick från men mycket ändrades också längs vägen, just för att verkligheten och en skiss är inte exakt
samma sak.”
Beecken_pool_2
Beecken_pool_5

Vad har varit bäst med att ha egen pool hemma?

”Allt, haha. Det är verkligen inte nyhetens behag. Barnen badar utan att överdriva, varje dag hela badsäsongen. Och gick ifrån, lite osäkra i vattnet, till badtokiga och trygga. De lärde sig simma raketsnabbt. Ett annat plus är att vi valde lamelltäcke och var osäkra på om det skulle hålla värmen sämre än exempelvis ett pooltak. Det har visat sig vara precis tvärtom, värmen hålls upp jättebra hela sommaren.”

Vad är nästa steg för er poolmiljö?

”Mer växtlighet runt omkring så det blir ännu mer känsla av ’en förlängning av huset’. Dvs rum, fast utomhus.”

Växter gör mycket för helhetsintrycket. Det mjukar upp och gör det mysigare. Familjens altan byggdes i olika nivåer för att skapa naturliga platser att sitta och umgås. Med hjälp av kuddar, växter och andra textilier skapades en mer inbjudande plats att sitta på.

Många väljer att bygga in planteringslådor med trallbrädor i altanen. Ett annat sätt är att investera i större utomhuskrukor som tål frost eller andra typer av planteringskärl. GBG Transport har möjligheten att hjälpa sina kunder med inköp och inspiration för dessa val samt plantering av trädgårdsväxter.

Poolbygget i Kullavik är ett lyckat referensprojekt med guldkant för GBG Transport. Fler lär det bli så för er inspirationshungriga, missa inte nästa reportage här på hemsidan.