Thermopool med totalentreprenad

Thermopool är en poolkonstruktion som är optimal för svenska förhållanden. Poolen byggs av isolerande frigolitblock som fylls med betong. Ni väljer själva design och mått på poolen.

Vi erbjuder

En exklusivt
anpassad pool:

  • Grävning och schaktning
  • Byggnation av gjutningsform
  • Armering och gjutning
  • Teknikrum & inst. av värmepump
  • Installation av belysning & jet swim
  • Liner & kantsten

"Skapa en utemiljö som
ökar din livskvalité"

Begär en offert
Reco BadgeFourYears GBG Transport & Schakt

Vill du också bli en av
våra nöjda kunder?

Det är en investering i er livskvalité och fastighet.

Att införskaffa en pool i trädgården genererar inte bara en värdeökning av fastigheten. Det är också en investering i sig själv och familjen; det ger en ökad livskvalité.

Detta gäller inte minst för barn som oftast älskar att bada. Det är också därför många av våra kunder skaffar pool. Men med rätt utrustning kan en pool vara mycket mer än bara en plats för plask och lek. En Jet Swim, till exempel, gör det även möjligt att sim-träna i mindre pooler. Kompletterar man med ett SPA-bad får ni en badmiljö som ger er livsnjutning året om. Trädgården känns självklart mer exklusiv med pool.

Vi på GBG Transport erbjuder totalentreprenad för pool. Dessutom kan vi också hjälpa till med arbetet av plantering eller betongplattor som behöver gjutas för tex. utomhusklinker, utekök, uteplats, pergola eller varför inte poolhus. Vi utför även lyft och placering av SPA-bad med kran med en maxbelastning på 8 ton till max 14 m.

Tiden är inne för att se över sin trivsel i trädgården. Vi hjälper dig.

5 viktiga beslut inför poolköp

Det finns en del saker att hålla i åtanke när man väljer typ av pool, placering och utförande. Vi har listat 5 viktiga beslut som utgör en del i byggandet av pool.

Inspiration för poolskiss

Typ av pool

Glasfiber pool eller egen designad pool i betong? Det är det största beslutet som man tar när man ska bygga pool. Den största fördelen med en färdig poolform i glasfiber är tidsaspekten. En thermopool som ska byggas enligt era egna önskemål och förutsättningar tar längre tid då formen ska byggas och sedan gjutas och härdas. Slutresultatet ger dock ett mer exklusivt intryck.

Placering

Hur mycket sol man vill ha vid sin pool är en smaksak men det är optimalt att ha poolen i ett vindskyddat läge då poolen i sig redan är avsvalkande.

Tänk på att en pool inte nödvändigtvis kräver bygglov men det kan vissa högre pooltak, staket, murar och plank göra.

Marklov kan behövas om du schaktar eller fyller så att markens höjdläge ändras avsevärt.

Beslut om poolen ska placeras i marken, ovan mark eller delvis ovan mark måste tas. Bygger man exempelvis på en sluttningstomt passar det med en delvis nedgrävd pool. Vi på Göteborgs Transport & Schakt AB har erfarenhet av komplexa lösningar och kan hjälpa våra kunder med att ta tillvara på sin tomtyta på bästa sätt.

Om man väljer en nedgrävd pool bör man använda sig av ledningskollen.se för att få reda på om det finns några ledningar för vatten och el där ni planerar att gräva för er pool. Det är gratis. Klicka här för att skapa ett ärende hos ledningskollen.

Säkerhet

När en fastighetsägare har en pool ansvarar hen över att barn eller husdjur inte kan ramla ner i den av misstag. Man kan välja att hägna in poolen med ett låsbart staket eller ha ett pooltak alternativt ett pooltäcke. Det finns exklusiva lamelltäcken idag där pooltäcket är nersänkt och inte syns när det är ihoprullat. Ett lamelltäcke i den här klassen är automatiskt, lättanvänt, välisolerat och snyggt.

För den som tycker pooltak tar för mycket plats, rekommenderar vi nedsänkta lamelltäcken eftersom de, utöver att de är nedsänkta, både skyddar och håller vattnet varmt.

För den som värnar om miljö, rekommenderar vi pooltak. Ett pooltak består av tätade fönstersektioner som isolerar betydligt bättre samt fångar upp värmen från solen som i sin tur bidrar till ytterligare uppvärmning av poolvattnet. En varm sommardag kan vattnet värmas upp 6-8 grader om den är stängd. Pooltak är den mest miljövänliga lösningen då det också bidrar till en märkbart minskad användning av kemikalier eftersom det håller löv och regnvatten borta. Tänk dock på att lägga till ca 3 m i den riktning som pooltaket ska skjutas.

Det finns många olika designs på poolskydd. Vi kan guida er till rätt val.

Visa olika utföranden på pooltak

Omgivning och estetik

Att bygga pool är ett projekt där stora maskiner ska in på tomten. Då är det bra om man har planerat in miljön runt poolen innan det praktiska arbetet börjar. Beslut kring altan, stenläggning, gjutning av betongplattor och murar, större planteringskärl, utedusch, utekök, matplats, pergola, inramning och insynsskydd är bra om de tas i god tid. På så sätt kan man markera placering och få dragning av rätt el och vattenledningar när man ändå är inne och gräver. Tex. kan man gräva för häck i samband med att man gräver för poolen.

Att tänka helhet från början är ett bra tips när ni bygger upp er badmiljö.

Just nu inspireras vi av naturliga toner och det gör att grå till mörkgrå eller sandfärgad liner trendar. Då får du den där naturliga färgen på vattnet som skiftar i mörkgrönt och blått. Poolen smälter då in med omgivningen och skapar en extra inbjudande känsla. Över tid kommer den silvergrå trallen eller plattorna skapa en harmoni med färgen av poolen och det passar extra bra till mörkare fasader som nu också är attraktivt. Vill du få inspiration? Läs gärna vårt inlägg Inred Poolområdet

Vill du få hjälp av en arkitekt för att rita upp din badmiljö? Vi samarbetar med etablerade arkitekter.

Inspirationsbilder från Pinterest

Teknik

En ren och uppvärmd pool är en pool som används. Dagens teknik gör att det är enkelt att ha en badbar pool. Det vanligaste sättet att hålla poolen ren är genom att använda klor (klorpuckar eller chockklorering) tillsammans med en pool-dammsugare. Kloret bryter ner smutset som sedan faller till botten. Dammsugaren kan med enkelhet arbeta när poolen inte är i användning. Kloranvändningen minskar om botten hålls ren.

Andra alternativ till rening är salt eller UV-ljus.

Nedan ser du en karta som visar omloppet mellan poolen, reningsfiltret och värmepumpen när man använder klor som reningsmetod. Bäddavloppet är en liten brunn som man stoppar klorpuckarna i.

Värmepumpen bör placeras högst 15 meter från poolen för att undvika att tappa onödig värme. Placeras den längre bort behövs det dessutom en extra pump.

Planera placering av värmepumpen och reningsfiltret innan påbörjandet av grävningen. Vi på Göteborgs Transport & Schakt AB hjälper till att planera och bygga upp hela systemet och teknikrummet.

 

Fördelar med att välja oss

Experter på grävarbeten

Vi har erfarenhet av komplexa markarbeten och anlitar inte externa grävare. Vi kan gjuta både för pool och platta för poolhus eller uteplats. All schakt transporteras bort med våra egna bilar.

Bra priser

Vi kör med egna fordon och arbetar kontinuerligt med flera projekt samtidigt för att kunna hålla deponi-priserna nere. Med oss får du schaktning och bortforsling till ett bra pris.

Helhetslösning

Vi erbjuder totalentreprenad för pool, från förslag till färdig badmiljö. Med oss är du inte bunden till en specifik försäljare av poolprodukter. Vi kan sköta beställning och all kontakt med dem om så önskas.

Rabatter på stenar

Vi samarbetar med leverantörer av exklusiva kompositstenar, naturstenar och annan marksten. Bygg pool med oss och få tillgång till fantastiska erbjudanden på stenprodukter.

Visa bevis på att Göteborgs Transport & Schakt AB är ett rekommenderat företag 2021
Göteborgs Transport & Schakt AB är ett rekommenderat företag enligt reco.se

Vi kan bygga din drömpool

Ring oss på 031-12 11 12 eller skicka en offertförfrågan digitalt. Ta tag i din pooldröm idag.